standard – Det startet med dask, og endte i neseblod

intimsonenmarius nett

Sex kan være så mangt. Det kan være romantisk, kleint eller hardhendt. Møt redaktøren Marius Solberg fra YLTV, Youtube-kanalen for nordisk urban musikk. 

Journalist: Tara Leslie
Genser (sponset): JUNKYARD.no

I Intimsonen møter vi unge mennesker med en lidenskap, som tør å følge drømmene sine.
De er heller ikke redde for å snakke åpent om sex- og samliv.


Hallaisen Marius! Hvem er du for en?

– Jeg er en 30 år gammel pappa og samboer fra Slemmestad, som nå bor i ski og driver blant annet en urban YouTube-kanal (YLTV) som dekker nordisk musikk. Ja, den synes jeg var fin!

Hehe, det kan jeg si meg enig i. Hvordan kom du inn på å dekke musikk?

– Jeg har hørt på rap fra jeg gikk i barnehagen, originalt fordi de bannet. Så har det utviklet seg til genuin forkjærlighet for musikken.

– Da jeg begynte på ungdomsskolen startet jeg med grafitti. Mest på grunn av det kunstneriske. Derfra kom jeg i kontakt med rapmiljøet i Asker, som var stort på 90-tallet/ starten av 00-tallet.

– Jeg begynte å rappe litt og fant fort ut jeg var den dårligste.

Å jasså, hvordan kom du frem til det?

– Med selvinnsikt. Men jeg var best på å snakke på vegne av de andre. Så jeg fikk en slags «ufrivillig» manager-rolle.

– Samtidig utdannet jeg meg innen IKT, og startet en egen nettside for rap, og drev et nyhetssted i en alder av 16. Så vokste nettsiden veldig fort og ble til slutt kjøpt opp.

– Jeg begynte å jobbe for Kingsize og skrev for både bladet og nettsiden. Derfra ble jeg musikkredaktør i Stress. Nettredaktør for Urbanshop. Digg fordi jeg kunne tjene penger + promotere egne artister også ble det karriere. Samtidig var jeg manager for en rekke artister. Det ble så stort at jeg kunne slutte som «ufrivillig» musikkjournalist. Så var jeg i mange år manager, turnèmanager, gjorde musikkvideoer osv. Men for halvannet år siden valgte jeg å hoppe av det lasset, mye fordi jeg følte jeg hadde blitt en lite hyggelig bransjefyr.

Er det så ille’a?

– Det var en person jeg ikke likte. Som tok mange dumme valg på feil grunnlag. Jeg kunne se meg selv i speilet og spørre «Hvem er han slangen der? Han digger jeg ikke».

Shit.. Hvor gikk det derfra?

– Jeg hadde en sjelesøkende periode og kom i kontakt med Andreas Hatlevik fra Nordic Screens. Så fant vi ut at jeg skulle ta tak i min gamle Youtube kanal fra 2006. Denne ideen har alltid vært der, jeg har aldri hatt tid til å gjøre noe med det før nå.

Hvordan var det å kombinere alle disse rollene og være pappa samtidig?

– Jeg er jo «helge-pappa» som det kalles på sleng, så det er jo mye røffere. Savnet er jo der og du vil jo se ungen mest mulig.

Er det normalt å ha kid så ung i den bransjen?

– Ja, faktisk. Da jeg fikk barn så var det baby-boom. Det er jo kids på alle arbeidsplasser!

Apropo unger, når debuterte du første gang?

– Eh.. var på alder med det sønnen min er nå. Kanskje litt eldre.

Det var tidlig! Hva hadde du sagt hvis guttungen kom hjem og sa han hadde fått napp?

– Jeg hadde ikke blitt sjokkert, dagens samfunn er helt annerledes. Barn blir eksponert for en del ting mye tidligere nå enn før. Du kan google noe helt uskyldig og så få lynkurs i fetish på grunn av søkeresultatet. Jeg var stor og tidlig frempå for alderen, men det var ikke normalen til tross for hvor jeg er fra landet.

Deler dere tips med hverandre?

– Ja det vil si jeg tror vi har mange samtaler andre fedre og sønner ikke har. Her forleden hadde vi en samtale om hvorfor man ikke skal krangle med damer over SMS. Og at det går an å være cross-dresser samtidig være hetero. Vi snakker om rus og og alkohol og konsekvenser, så han forhåpentligvis har så mye informasjon som mulig og derfor kan ta det «riktige» valget selv.

Det er bra! Tror du han lærer noe av det?

– Jeg hadde aldri gitt noen juling hvis jeg visste at et slag kunne drept noen. Mitt voldsbilde var dannet av film og spill, men min sønn vokser opp med pappa sin venn endte i fengsel på grunn av han drepte en fyr første gangen han slo noen.

Så du har gått på et par smeller?

– Tror jeg har noen form for norgesrekord, men jeg tror det er viktig å være åpen om det med barna. Ikke late som du er en helgen og late som du er en figur de ikke kan leve opp til. Min mamma gjorde nok det, til tross for at hun og pappa gjorde en del crazy shit, haha.

Men du, fortell litt om turnè-livet. Er det mange groupies?

– Ja, men det gjelder vel alle sjangere.

Jeg visste det! Gjør det noe med synet på damer?

– Når du er på tur og du møter jenter som har type og nærmest ber på knær om å være med backstage, da skjer det noe med synet på motsatt kjønn. Ikke fordi alle er sånn, men fordi du får det inntrykket i den boblen du lever i.

marius

Har du en røverhistorie å dele?

– To ganger har jeg sett en dame suge en artist backstage, deretter gå ut og kysse typen for å så leie han hjemover.

På ordentlig?

– Sånne ting skjer og det gjør det vanskelig å stole på drømmedama den dagen hun dukker opp. Heldigvis er jeg forlovet med verdens beste dame, men jeg brukte kanskje litt lenger tid enn andre på å tro på at hun var så bra som hun virket. Avklimatiseres litt.

Men la oss være ærlig. Ville du gjort noe med en kvinnelig artist?

– Hadde Kate Upton eller Nicky Minaj vært tilgjengelig på samme måte som mannlige stjerner gjør seg selv,  ville de fått alle gutta til å stå på rekke backstagen de også. Tror man skal være forsiktig med å si damer er skitne, menn hadde gjort det samme. Jeg ser egentlig ikke hva som er galt med å være seksuelt aktiv, så lenge du gjør det av rette grunner og skiller mellom sex og forhold. Hvis du gjør det for å fylle et tomrom, så er det jo ikke bra. Det er bare sex.

Sykeste sexhistorien du har hørt?

– Min sykeste opplevelse med en verden jeg ikke visste eksisterte. Kom i kontakt med en jente som fortalte om hun og typens kinky sexliv. Det viste seg at hun tente på å ha sex bikkja si. Triggerpunktet var når bikkja «kom», og låsemekanismen til tissen gjorde at han var fastspent til hun. Typen likte å pule hester.

KØDDER DU?

– Nei, og dette var et helt oppegående par.

Dette er det sjukeste jeg har hørt..

– Jeg har veldig høy toleranse når det gjelder sexrelaterte historier, men denne episoden satte meg ut av spill.

Tør du å fortelle en drøy opplevelse du har hatt selv?

– Det er rett og slett den ene gangen jeg ble med en jente hjem som likte å bli slått. Jeg var veldig ny på området og hadde så vidt klasket på rumpe, som jeg lærte gjennom film. Selv var jeg «vanilje» og visste ikke om noe annet enn misjonæren. Det startet med slapt dask og endte i neseblod. Hun ville ha mer og jeg trakk meg ut av det hele, haha. Det ble for mye for en unggutt.

Jeg hadde gjort det samme, og løpt andre veien. Før vi runder av, hva er det folk trenger å vite om Marius som de ikke vet?

– Åh, det var vanskelig. Jeg er som en åpen bok og tror på «oversharing». Hvis man deler for mye, for fort, gjør andre det tilbake og da blir man bedre kjent. Det er egentlig ikke noe folk ikke vet om meg, og du ville ikke tro hva jeg vet om de fleste rundt meg.