standard – Jeg er han som tar med damen min på guttevors

intimsonen girson 3.tm

Han lærte seg å spinne plater fordi Bergen sårt trengte det. Han har aldri gått på date, men har vært i flere forhold enn deg. Dette er Girson Dias (33).

Journalist: Martine Onstad

I Intimsonen møter vi unge mennesker med en lidenskap, som tør å følge drømmene sine.
De er heller ikke redde for å snakke åpent om sex- og samliv.


Tøffere enn toget, hvert fall på utsiden. På innsiden er han myk som en silkepute, og sier ting som det er. Han jobber som resident DJ for Klubb Kok med konseptene FULL EFFEKT og GIRSON SPILLER FET RAP. Dette er GIRSOOOON, fra utelivsmann til familiemann om bare et par måneder. Han skal nemlig bli far til en baby. Men han skal ikke gi opp nattejobben til tross for papparollen, DJ-rollen tar han med seg videre.

Hallo Girson! Hyggelig å hilse på deg. Jeg vet hvem du er, men det stopper egentlig der. Kem e du?

– Haha, jeg er Girson jeg.

Men hva driver du med?

– Litt forskjellig. Jeg har drevet med rapping siden ungdomstiden. Jeg ble med i A-laget med Vågard og Petter aka Store P. Jeg gikk mye på byen når jeg var yngre, og det var ingen som spilte det jeg likte. Derfor bestemte jeg meg for å gjøre noe med det.

– Jeg gikk til banken, lånte bittelitt penger, kjøpte meg to CD-spillere og en mikser. Jeg kunne ingenting når jeg begynte, men jeg fant ut av det hjemme og lærte meg å spille. Det er DJ jeg jobber med mest, rappingen har nesten blitt en side-gig. I tillegg jobber jeg med booking og drift i NMG.

Jeg synes du ser skikkelig badass ut. Hvordan tror du folk oppfatter deg?

– Tror de som kjenner meg og har vært rundt meg syns jeg er en grei kar, men kjenner du meg ikke har du kanskje dannet deg et bilde av meg og hørt litt av hvert, men det går no greit det og.

Folk liker å prate om andre folk. Men hva tenker du om livet og sånn?

– Lytt til deg selv å prøv i hvert fall å gå din vei. Gjør noe du har lyst til, og ikke bare fordi det er normen og det forventes av deg.

– Nå blir jo livet litt annerledes, nå som jeg skal bli far.

Oi, gratulerer! Så nå må du være voksen på ekte?

– Ja, til en viss grad. Jeg kommer til å fortsette å jobbe som DJ på KOK. Men det er en ny person å ta hensyn til. Jeg skal prøve å bli den beste faren jeg kan bli og jobbe enda hardere.

Shit, spennende tid i vente. Men sånn over til deep level shit, føler du at du har funnet deg selv?

– Jeg fant meg selv for lenge siden, eneste som har forandret seg er vel at jeg er litt mer moden, og ikke så frekk i tryne med folk som jeg kanskje var i mine yngre dager. Tøffer meg ikke så mye lenger, utenom når eg rapper selfølgelig.

Nå gir du mer faen?

– Ja, jeg gjør jo dette intervjuet nå. Jeg vil ikke ha oppmerksomhet rundt noe annet enn musikken min. Jeg utleverer ikke meg selv sånn som nå. Det er lenge siden! Men dette var litt tidig.

Det er et kompliment! Takker og bukker. Men over til damene, er du en singelmann eller forholdsmann?

– Jeg har stort sett vært i forhold. Når jeg har vært singel har jeg løpt rundt og kost meg. Men jeg blir fort forelsket. Jeg har møtt mye jenter opp gjennom årene, og har hatt et par lange forhold. Men jeg har en god tone med alle eksene mine. Jeg vil ikke at det skal være kleint å treffes på gaten.

Men nå har du funnet hun du skal være med for alltid?

– Ja, jeg håper det! Jeg synes det «for alltid» greiene er farlig å si, men vi er kjempeglad i hverandre og jeg ser ikke for meg noe annet. Det er hun jeg vil være med.

– Vi mennesker er litt sånn; når du er i forhold, vil du være singel, og er du singel vil du i forhold. Tradisjonelt sett har det vært et problem for meg. Jeg går rett inn i det, blir dritforelsket, også går det seks måneder og jeg finner ut at «oi, dette funker jo ikke». Når jeg kommer dit, da gir jeg meg. Da kuler jeg an. Jeg gidder ikke å fortsette å gjøre det verre, til det punktet hvor vi ikke klarer å snakke med hverandre lenger. Derfor har jeg hatt et par sånne seks måneders forhold bak meg.

Men hvordan vet du om du har funnet den rette da?

– Det vet du jo aldri. Jeg tror ikke at man møter noen og bare; «Det er deg!» Man må bare leve livet, møte folk og se ting an. Hun jeg er med nå, har jeg vært med i nærmere tre år. Når vi begynte å date, så tenkte ikke jeg «deg for alltid». Det var heller «Jeg liker deg veldig godt. Jeg har lyst til å være sammen med deg, og jeg har lyst til at vi prøver dette her.» Etter mer tid som har gått, skjønner jeg at det er hun jeg vil være med.

Damer vil gjerne høre «min sjelevenn!», og ikke; «vi ser det an!» Du er veldig realistisk?

– Jeg er ekstremt realistisk. Det er jo fordi jeg har hatt de erfaringene med damer før, og trodd at det aldri tar slutt, også gjør det det. Men jeg ser ikke for meg noen andre enn hun jeg er med nå.

Naaaaaw! Du har et bløtt hjerte. Hva gjør at du blir forelsket?

– Jeg skal ikke sitte her og si at utseendet ikke har noe å si. Det første som fanger meg er «Helvete, du ser jo helt nydelig ut.» De har gjerne et litt spesielt utseende, og ser ikke ut som førti andre damer jeg har sett. Vi må kunne snakke sammen. Det er det viktigste. Og ha det fett sammen, uansett hva vi gjør.

– I tillegg vil jeg føle at damen min er et bedre menneske enn meg. Da kan jeg kanskje lære noe. For jeg har vært borti mye lokete damer, men de jeg har vært sammen med har vært bra.

Hva er det disse lokete damene gjør feil?

– Nei, jeg har kanskje bare lagt med de, også har vi ingenting å snakke om. Jeg har tenkt; «Jeg synes egentlig du er helt blåst, og vet ikke helt hvorfor jeg er her med deg.» Jeg har vært borti mye det som singel. Men det er vel jeg som gjør feil som roter meg borti de.

Får damen din henge med NMG-crewet?

– Ja, jeg er den som tar med damen på guttevors. Jeg synes det er viktig. Da får vi hengt litt sammen, og hun slipper å tenke på «hva gjør han på byen». Vi er ikke det paret som bare er med hverandre hjemme.

Som singel; er du en jakter?

– Neinei, jeg bare er til. Jeg gjør det jeg alltid har gjort, også ser man hva som skjer. Jeg har ikke vært på sjekkeren siden jeg var 18.

girson.d_8012

Gikk du mye på dates når du var singel? Eller går det i hooking og kanskje noe attåt?

– Jeg møtte masse jenter gjennom venner, og da fant jeg ut at «Du er faktisk ganske kul. Jeg kan ha en samtale med deg.» Det er som regel sånn forholdene mine har startet, gjennom felles venner.

Hva gjør du på første date da?

– Jeg går ikke på date.

Hæ? Utdyp.

– Er det date det heter? Eller er det netflix og chill man kaller det? Jeg inviterer de hjem, også henger vi. Jeg tar de ikke med ut og spiser, det gjør jeg kanskje når vi har vært litt med hverandre. Det er jo sånn som kan bli veldig kleint det, å møte folk på den måten.

Men da vet du det med en gang! Om de er klein å snakke med.

– Ja, men jeg møter folk på vors. Og da avtaler vi derfra å se en film eller noe sånt. Altså, det med dating, hvis du kjenner at det er helt krise, må du likevel være med de i to timer.

Neida, jeg har knekt den koden! Du kjøper en kaffe, går en tur, og vurderer lengden på den turen ut ifra samtalen. Er det dårlig går du bare rundt Lille Lungårdsvann.

– Jeg har vært heldig der, for jeg har bare møtt damer i sosiale settinger hvor det er lett stemning og gode vibber. Jeg liker tilfeldigheter.

Jajajaja, du kaller det tilfeldigheter. Men du mener skjebnen.

– Haha, du kan kalle det det og.

Men hvis det er noe jeg får daglig spørsmål om, er det «Hvordan vet jeg at han er interessert?» Kan du svare på det?

– Jeg kan ikke snakke for alle menn. Men jeg har aldri gått rundt grøten. Jeg lar de vite det med en gang. Jeg sier det bare «Jeg liker deg.» Da slipper man mye forvirring.

Jeg tror dere eldre menn har noe å lære yngre gutter akkurat der.

– Folk har blitt for kul for seg selv? Det må de ikke gjøre. Si det som det er. Du får jo bare ja eller nei. Får du nei, går du bare videre med livet ditt.

Det er forskjell på eldre og yngre menn skjønner du. Når du først har datet eldre, kan du ikke gå tilbake.

– Ja, jeg har merket de siste årene at det kan være vanskelig å ha en samtale med 20-åringer. Det er ingenting vondt, men vi tenker forskjellig og har ikke de samme interessene.

Når jeg tenker meg om har det ikke alltid noe å si.

– Nei, jeg har snakket med 40 år gamle idioter og 20 år gamle idioter.

De finnes i alle aldre! Hvordan er du på byen?

– Nå går jeg sjeldent på byen, jeg jobber hver helg. Jeg er heller den som henger med kompiser på pub. Når jeg var singel var det fint at damer kom bort og pratet. Men jeg var aldri den som var ute etter noe.

Der har du det! Mange menn mangler selvsikkerheten. De mangler den «Jeg har det fint nok med meg selv, og alt annet er en bonus.» Så når du kommer inn på byen, i tillegg til å være kjekk, så har du den selvsikkerheten.

– Jeg har vært heldig. Det høres jævlig løk ut å si det, men jeg har ikke måtte jobbe noe særlig for det. Jeg har vært bortskjemt.

Nei, du har ikke vært bortskjemt. Du har funnet din greie, og det funker. Det er ingen damer som vil ha en innpåsliten kar som prøver for hardt. Så, hvor mange har du ligget med?

– Jeg tør ikke å si det tallet. Det har blitt et par gjennom årene.

Men hvis damen din hadde ligget med like mange, er det greit?

– Jaja, absolutt. Jeg spør aldri de jeg er sammen med om hvor mange de har lagt med. Det er helt irrelevant. Om vi så har hatt sex med tusen personer. Det bryr jeg meg ikke om. Det er sikkert bare bra, for da har hun litt erfaring i sengen, hehe.

Fin innstilling! Det er ikke mange som tenker sånn.

– Nei, men folk må jo bare kose seg og ha det kjekt. Så lenge de er singel og begge har lyst.

Over til det fysiske! Rumpe eller pupper?

– Jeg elsker begge deler, men jeg er en booty kind of guy. På ungdomsskolen var jeg han som synes at hun med stor rumpe var kjempeflott, mens de andre guttene i klassen synes den var for stor. Det der skjønte jeg aldri.

Sexstilling da? From behind? Sånn at du har full oversikt på bootien?

– Haha.

Er det tungt å snakke om?

– Skal jeg være helt ærlig, så synes jeg folk undervurderer misjonærstillingen. Du må bare bruke den riktig, og den er spesielt bra hvis hun du er med er litt myk. Og da ser du ansiktet.

– Damer oppå er også en bra stilling hvis de har rytmen, og de kan det. Hvis hun ikke kan det, er det helt forferdelig. Da er det helt krise. Hvis hun ikke vet hva hun holder på med er det bare ikke digg.

Fallgruve ladies and gentlemen! Den der har jeg faktisk ikke hørt før.

– Hun bare sitter oppå og kjører på som en Duracell. Nei.

Det der kan menn gjøre feil også, i misjonæren. Hvem er det som har sagt til noen der ute at jo fortere jo bedre?!

– Jeg tror ikke folk snakker nok sammen om sex. Man sier ikke hva som ikke er digg, man bare bytter stilling. Og da vet man det ikke. Det er viktig å preike med hverandre, uten å bli fornærmet.

– Det er jo ingen sex-opplevelser som er likt egentlig.

– Å sitte her og snakke om dette er sykt tidig.

Haha, jeg noterer flittig! Har du en grense i sengen?

– Nei, det tror jeg ikke at jeg har egentlig.

Men nå kan vi gå over på romantikken igjen. Kommer du til å gifte deg?

– Nei.

Nei?

– Det er noe jeg er veldig bestemt på. Hun jeg er sammen med nå er veldig enig i det, og det er viktig at man er. Vi kan godt være sammen for alltid. Men jeg ser ikke poenget i å gjøre den greien der, hvor vi hyller oss selv.

Du hyller jo bare kjærleiken!

– Vi skal si til vennene våre en dag at vi skal ha en fest der vi skal feire at vi har vært sammen lenge. På den festen skal vi love alle å gjøre vårt beste. Jeg skal ikke stå i en kirke og love Gud at jeg skal holde noe for alltid, for det kan jeg ikke. Det er litt for heavy.

Er det noe folk IKKE vet om deg?

– Det er mye folk ikke vet om meg, og det vil jeg holde for meg selv. Men jeg sa dette til en venninne hin dagen, da fikk hun helt sjokk. Jeg er stor fan av Mariah Carey. Jeg skal på konserten hennes i Oslo Spektrum.

HAHA! Dette er kjempemorsomt!!!

– Det er ikke kødd. Jeg digger hun. Hun har den mateste stemmen, hun er dødsdeilig og jeg digger det nye albumet. Alle hadde avskrevet henne, og trodde hun var ferdig. Men det er hun ikke, fordi hun er Mariah Carey.

Sånn typisk spørsmål vi spør i slutten av et intervju; hvor er du om ti år?

– Da har jeg oppdaget en jævlig fet gruppe eller artist som jeg kan være manager for. Forhåpentligvis driver jeg med mye av de samme tingene, og jeg håper at jeg fortsatt DJ-er om ti år. Jeg vil fortsette med det samme, bare på et enda større nivå. Enda heftigere, og prøve å vokse hele veien.

14. mai må du ta på deg G-klærne, huske manerene, følge g-koden og komme på fest. Da skal nemlig A-laget ha 10-års jubileum. Det blir mat, så pass på å være sulten på feita musikk!