standard What do you mean?

liking

Verden går under. Magen din vrir seg i tusen knuter. Hvorfor liker han bilder av damer i hytt og pine?! Liker han meg ikke?

Hva er egentlig betydningen bak en «like»? Han likte et bilde av en ukjent dame. En pen, ukjent dame, vel å merke. Hvorfor? Er det flørting? Liker han bildet, eller damen på bildet? Jeg vet ikke hva menn tenker når de ser at vi trykker liker på bildene til fremmede, kjekke menn, vi blir derimot hysteriske.

Når vi vil at en fyr skal gi oss oppmerksomhet, trykker vi liker på bildene deres. Det er vår måte å flørte på. Gi han en liten sånn «Hei, her er jeg. Og jeg liker deg, så legg merke til meg.»

Grunnen til at damer overanalyserer «liking» er fordi vi vet hvorfor vi gjør det selv. Internettet er ekstremt opptatt av å spre informasjon så mye som mulig. Derfor har vi mulighet til å se hva andre har likt, og ikke minst hvem de følger. Instagram er den store verstingen. En applikasjon som egentlig burde bli slettet, for at kvinner verden over ikke skal bli psykotiske. For tro meg, det har vi all verdens grunnlag for. Vi er allerede på vei. Spørsmålene er ikke lenger så enkelt som «Liker han meg?». Spørsmålene har formert seg i tusentall.

Okei, er du klar? Trekk pusten dypt. You’re in for a treat..

Hvorfor følger han henne? Når begynte han å følge henne? Følger han henne fordi hun følger han? Hvordan fant han henne? Vil han ha sex med henne? Har de en fortid? Ser han på henne som kjærestemateriale? Synes han at hun er finere enn meg? Hvorfor liker han bare bildene av ansiktet hennes? Hvorfor liker han en annen sitt bilde, men «glemmer» å like mitt? Ignorerer han meg med vilje? Vil han ikke gi for mye? Eller er han ikke interessert lenger?

Vi ser ikke på «like-aktiviteten» fordi vi er så nysgjerrige på hva alle vennene våre har likt på Instagram. Vi sjekker for å finne ut hva vår utkårede har likt. Prinsen på den hvite hest. Som tydeligvis er en utro playboy som liker bildene til alle digge damer bare for å skape fans rundt omkring. Asshole….

Sosiale medier som Instagram, smuldrer hjernen vår sakte, men sikkert. Tilgjengeligheten tar overanalyseringen til et helt nytt nivå. Vi vet for mye. Fordi vi er faen meg CSI-agenter hele gjengen. Vi gir oss ikke før vi har full oversikt. Vi lager konspirasjonsteorier rundt menns oppførsel på sosiale medier fordi vi kan.

Vi bor i en syk verden, og vi damer er med på å gjøre den enda mer komplisert. Er menn like ille?

Xoxo

Martine