standard Du er mer enn du tror

martine reinkarnasjon

Vi er ikke bare hud, kjøtt og blod. Vi er en uforklarlig energi. Du tror du ikke kan se det, men da må du åpne øynene dine. 

Hva er vi mennesker? Hva betyr alt sammen? Verden, universet, stjernene og ikke minst følelsene vi skaper. Det er det ingen som vet helt sikkert, men det er mange som mener at de har løsningen gjennom teorier og religioner. Jeg klarer ikke å forholde meg til noe så snevert, noe som deler opp mennesker ut i fra geografi og hudfarge, istedenfor å samle oss som en enhet. Det er som om samfunnet prøver å manipulere oss til å bli dummere, og i flere tusen år har vi latt det skje. Hvorfor det?

La oss prøve å tenke litt enklere; vi er mennesker som bor på en planet. Vi har et univers av stjerner, en måne, en sol og andre planeter. Vi har en galakse. Mennesker har en hjerne som samler tanker. Du har bevissthet og underbevissthet. Bevisstheten tar vare på verdifulle minner om hva som har skjedd og den skaper drømmer om hva som kan skje. Men du har også en underbevissthet, og hva ligger der? I tillegg til glemte minner, tror jeg det ligger en haug av informasjon som hjernen vår ikke har tilgang på. Se på det som en sperret konto.

Hva vil det si å bli bevisst? Man kan bli bevisst på samfunnet vi lever i, ved å lese mer enn bare nyheter og oppdateringene på Facebook. Du må være nysgjerrig på hva som foregår i verden. Personlig har jeg ingen interesse for nyheter (mvh journalisten). «Bryr du deg ikke om hva som skjer i verden?» Jo. Men det forandrer seg hele tiden. For 100 år siden kunne man ikke vite hva som skjedde i Syria bare ved å ta opp mobilen. Nyheter er deprimerende. Dokumentarer er informerende. Derfor ser jeg heller på det.

Jeg er mer opptatt av å bli bevisst på mennesker, og hvordan vi henger sammen. Hvorfor drømmer jeg, og hvorfor glemmer jeg det når jeg våkner? Hvorfor kan jeg påvirke en annen person med mine følelser av lykke, tristhet, sinne eller frustrasjon? Bare ved å være i et rom med en følelse, kan du påvirke. Det er noe vi utstråler, noe som går forbi det vi ser. Jeg snakker om sjelen vår.

Sjel = energi

Jeg tror på reinkarnasjon. Vi er energi i en kropp. Vi lever og vi dør, ikke bare en gang, men igjen og igjen og igjen. Jeg synes ikke døden er skremmende. Jeg ser på det som en del av et større bilde. Hvis jeg er åpen om mitt syn på døden, tror jeg folk kommer til å se på meg som kald og følelsesløs. Du tror kanskje det er fordi jeg ikke har opplevd død på nært hold? Jeg har mistet bestefaren min, og det var det som åpnet øynene mine. Vi er mer enn kroppen vi bærer.

Mediene forteller oss at å tro på noe større enn oss selv er koko. Jeg vedder på at du sitter og tenker at det jeg tror på, er det samme som å tro på små alver med vinger som spyr regnbuer. Jeg er hjernevasket, eller helt på blåbærtur. Som sagt, mennesker liker ikke å tro på noe annet enn det våre fem sanser forteller oss. Du ser, hører, føler, lukter og smaker. Det gjør vondt å bli slått, men det er skadene på psyken som er vondest. Du er ikke kroppen din. Du er energien som lever på innsiden.

Skal jeg sitte inne med disse tankene, eller skal jeg prøve å videreformidle det? Det er vanskelig å tro på noe som du ikke har oppdaget selv. Du må selv overbevises med dine egne opplevelser. Det siste året har jeg blitt foret med små hint. Jeg har snublet over ord som bevissthet, forståelse, selvinnsikt, meditering og sjelereising aka reinkarnasjon. De ordene har nå blitt en del av den jeg er. Jeg har møtt mennesker som tror på det samme, jeg har blitt tipset om bøker fra fremmede, og jeg har tatt en titt på meg selv.

Hvorfor reagerer jeg med sinne når jeg blir stresset? Jeg vil finne ut av alt. De negative sidene skal omfavnes på lik måte som de positive. Hvis du ikke innser dine negative sider er du ikke deg selv. Du er ikke mer enn en falsk versjon. Men jeg forstår hvis du ikke har tenkt på det. Dype tanker engasjerer ikke alle.

De negative sidene jeg har oppdaget med meg selv så langt er at jeg er hissig, tar ikke imot kritikk, er forhåndsdømmende, utålmodig og sta. Jeg har negative sider, men jeg er ikke mine negative sider. Jeg aksepterer dem, på samme måte som at jeg prøver å akseptere kø og elendige sjåfører i trafikken. Det betyr ikke at jeg ikke slutter å jobbe med mine negative sider. Ved å bli bevisst gjør du hverdagen lettere for deg selv, og de rundt deg. Du havner ikke like ofte i konflikter. Hvis alle mennesker hadde blitt mer bevisst og forståelsesfulle, hadde vi unngått krig.

Jeg kan ikke forandre alle andre, men jeg kan bli den beste versjonen av meg selv. Og den tjenesten håper jeg du har lyst til å gjøre for deg selv også.

Xoxo

Martine