standard Alt er hans feil

rutine

Du står opp, går på jobb, kommer hjem, spiser middag og legger deg igjen. Men du! Har du glemt at du også har en kjæreste med deg hver dag?

Den viktigste regelen i alle forhold: Aldri, under noen omstendigheter, bruk sarkasme i en krangel. Det forverrer konflikten. 

Du føler at du blir tatt for gitt. Du er egentlig bare i veien. Dere har blitt hverandres fartsdumper, fremfor hverandres gullstoler. Man klager på de minste forstyrrelsene. Du er sliten, og kjæresten du kommer hjem til har blitt din tømmestasjon.

«Har du ikke tømt oppvaskmaskinen?» «Står ikke middagen på bordet?» «Hva har du egentlig gjort på siden du kom hjem?»

«Har du en dårlig dag eller?» «Må du mase med en gang du kommer inn døren?» «Tenkte du kunne ta deg av alt det.»

Vi snakker forbi hverandre, bare for å vinne en krangel. Det er viktigere enn å se hva som egentlig foregår. Man hiver bensin på bålet, fremfor å roe ned flammene. Du får ikke kjæresten din til å innse feil ved å fortsette en krangel som kommer fra en slitsom dag. Du vet at irritasjonen hennes egentlig ikke har noe med deg å gjøre, vet du ikke?

Du er din største kritiker, og når du er sammen med en person lenge, smelter man sammen til en. Du tenker ikke over ordene du slenger ut. Samtidig er du vant til uvanene til personen du er sammen med, og du sitter klar. Du er klar for å angripe.

«Det er så typisk deg…»

Dette er en setning jeg ofte brukte i mitt tidligere forhold. Jeg angrep han uten å vite det. Jeg klaget på alt som irriterte meg. Han pleide å si til meg: «Jeg kan jo ikke gjøre noe riktig. Du skal hele tiden påpeke feilene mine.»

Trist, er det ikke? Når det grønne gresset blir til ugress, og du ikke klarer å fikse det. Kanskje dere aldri burde vært sammen i utgangspunktet, og nå har dere grodd fast i en rutine dere ikke kommer ut av. Det er ikke kjærlighet. Og husk dette; det betyr ikke at du gir opp. Du gjør det motsatte, du forlater et forhold som ikke gjør deg lykkelig. En personlighet kan ikke fikses på, men den kan forbedres. Den beste måten for dere å bli bedre som individer, er å gjøre det alene.

Uansett hva du gjør, ikke skyld på omstendighetene, de tilpasser seg. Ikke lag unnskyldninger for å bli værende. Det handler ikke om å bli singel, eller hva som kommer til å skje med han hvis du dumper han. Det handler om hva som kommer til å skje med deg hvis du blir værende. Gi deg selv lettelsen du lengter etter, og gi slipp.

Xoxo

Martine